tisdag 24 februari 2015

Varför-frågor

Varför-frågor
1 Varför flyttar familjen till Norge?
2 Varför berättar inte Ahmed för någon att mamman ljuger när de är i Norge?
3 Varför reser mamman och Ahmed till Somalia?
4 Varför trivs inte Ahmed i Somalia?
5 Varför rymmer Ahmed från sina släktingar?
6 Varför får inte Ahmed ett nytt svenskt pass i Etiopien?
7 Varför hjälper Muhammed och hans syskon Ahmed i Addis?

Svar:
1.För att de behöver pengar och när det åker till Norge söker de asyl även om de redan har det i Sverige. Man för egentligen inte söka asyl mer än en gång men de ljög för poliserna och alla. Och när man söker asyl får man pengar för att klara sig.
2. Han vågar inte och han tror att det är något hemskt kommer att hända med hans föräldrar. Och om han gör det så tror han att han kommer få mycket stryk.
3. Ahmed tror att de ska leta efter släktingar men Ahmed har blivit för mycket svensk. Så när vissa från Somalia blir mer svensk är det är det ett dåligt tecken och att man e från Somalia och då måste man bete sig som en från Somalia annars blir de tillbaka skickade som Ahmed. Då får man leva där som någon helt annan vanlig person från Somalia. 
4. För personerna blir elaka mot Ahmed och han saknar Sverige. Han saknar alla sina gamla kompisar och hans fröken. Han trivs inte också för att det är farligt och det finns inget att gör och att han är inte van vid sådan mat eller att leva så.
5. För att han vill tillbaka till Sverige och han orkar inte leva så längre. Hans säkringar är inte heller snälla mot honom.
6. Eftersom hans föräldrar inte vill skriva på ett nytt pass och han behöver hans vårdnadshavare tillåtelse och underskrift för ett nytt pass. För att få ett nytt pass utan han vårdnadshavare tillåtelse måste han vara 18 år gammal och myndig. 

7. Eftersom de har också råkat ut för samma händelse och de tycker synd om Ahmed och dem tycker att Ahmed är väldigt snäll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar