lördag 31 oktober 2015

Bokcirkel Addad på nätet 5

Denna boken handlar om Alexandramannen som blir dömd i tingsrätten på grund av att han har våldtagit unga tjejer. Detta är en bok där det finns flera olika delar med tre olika tjejer som berättar från deras vinkel hur det har gått till och sen intervjuar man Alexandramannen.

Den första tjejen dem intervjuade hette Linda och hon var 13 år gammal. Brottet var grovt sexuellt utnyttjande av underårig. Det som hade hänt var att Alexandramannen hade låtsas vara en som heter Alexandra. Linda träffade Alexandramannen och han fick henne att ge honom oralsex flera gånger. Och det skedde en gång att dem hade samlag mot hennes vilja. Linda polisanmälde honom och allting med Alexandramannen blev riktigt stort. Han hade vågat erkänna att dem hade haft samlag men att hon var med på det och att han visste inte att hon var underårig. Tingsrätten ansåg att han var skyldig och hovrätten ansåg att han var skyldig. Linda fick också 110 000 kronor i skadestånd.

En annan tjej dem intervjuade hette Jenny och hon var 17 år gammal. Brottet var våldtäkt, grovt sexuellt utnyttjande och förförelse av ungdom, i tingsrätten. I hovrätten så ändrades våldtäkt till något mindre allvarliga brottet grovt sexuellt tvång, I övrigt var allt samma som i tingsrätten. Samma här var de att han kallade sig för Alexandra på nätet. Han övertalade Jenny att komma till Malmö mellan jul och nyår 2004 för en träff. Där dem hade samlag med henne på flera olika sätt. Ungefär en vecka innan han greps o mars 2005 fick han henne att ge honom oralsex i hans bil mot betalning. Han erkänner att han har haft samlag med Jenny mot betalning, men sa att han inte hade tvingat henne. Tingsrätten ansåg att han var skyldig till förförelse av ungdom men inte våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande. Hovrätten ansåg samma som tingsrätten. Jenny fick 17 000 kronor i skadestånd.

 Den tredje och sista tjejen dem intervjuade i boken hette Petra och var 14 år gammal. Brottet var grovt sexuellt utnyttjande av underårig och grovt sexuellt tvång. Alexandramannen fick kontakt med henne genom en vän till henne som han hade chattat med på nätet. Under ett år hade han haft samlag med Petra mot betalning. När hon ville sluta träffa honom så hotade han henne. Han hotade henne med att han skulle sprida en film som han hade i smyg filmat när dem hade samlag. Alexandramannen erkände att han hade haft samlag med henne vid en annan tidpunkt än vad Petra säger. Han visste inte att hon bara var 14 år gammal. Tingsrätten ansåg honom skyldig och hovrätten ansåg honom skyldig till grovt sexuellt tvång. Petra fick 85 000 i skadestånd.  

I den sista delen av boken handlar det om att man förhör Alexandramannen. Från hans synvinklar tillexempel dem frågade också hur deras relation var osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar