tisdag 27 oktober 2015

LEGO Mindstorms robotuppdrag 1-6

Första uppdraget:  Det första uppdraget var att man skulle få roboten att spela ett ljud. Och det var rätt så lätt att få den att låta.

Andra uppdraget: Det andra uppdraget var att man skulle använda displayen. Det var inte heller så svårt vi lyckades få fram en glad gubbe på displayen.

Tredje uppdraget: Det tredje uppdraget var att köra roboten framåt. Vi fixade så att våran robot körde framåt i ca 15 sekunder. Vi tog ett körblock och ställde in den på att roboten skulle köra framåt.

Fjärde uppdraget: Det fjärde uppdraget var att man skulle få roboten att köra bakåt och det klarade vi lätt. Det var ganska lätt och simpelt för man tog bara ett körblock. Sen ställde man in den på att roboten skulle köra bakåt.

Femte uppdraget: Det femte uppdraget var att man skulle accelerera. vi lyckades inte på det första och det andra försöket. Men på det tredje försöket så klarade vi det.

Sjätte uppdraget: Det sjätte uppdraget var att man skulle svänga i en båge. Vi förstod ganska snabbt hur uppdraget gick till och slutförde det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar